یوسفی: بحث مربوط به وکالت تخصصی یک حوزه ابتکاری و ابداعی است که سرمنشأ آن از پیشنهاد مرکز وکلا به ریاست محترم قضاییه مبنی بر اینکه ما بتوانیم وکالت را به سمت تخصصی شدن ببریم، شکل گرفت. دلایل این امر هم مشخص است.
در بسیاری از اوقات در بین وکلا میبینیم که بیان می دارند به لحاظ معیشتی و کسب درآمد با مشکلاتی مواجهند و علتش این است که ما وکیل عمومی بسیار و وکیل تخصصی کم داریم، وقتی ما به حوزههایی همچون گمرک، تعهدات ارزی و قراردادهای نفتی می رسیم، می بینیم دارندگان پرونده وکالت بسیار زیادند اما کسانی که بتوانند در این زمینهها کارکنند و مهارت حقوقی تخصصی داشته باشند بسیار کم هستند. به همین علت است که با این تعداد صدورمجوز وکالت و با این تعداد پذیرش و جذب وکیل، بازهم صاحبان مشاغل ناراضی و منتقدند که دسترسی به وکیل مناسب ندارند. به همین سبب ما اداره وکالت تخصصی را برای اولین بار در کشور تشکیل دادیم.
ما برای هریک از دورههای آموزشی بیش از ۳۰۰ جلسه کمیتهای برای رشتههای مختلف برگزار کردیم و حدود ۵ هزار نفر ساعت برای این طراحیها جلسه برگزار کردیم که بتوانیم سرفصلهای درسی را استخراج کنیم. ادعای بهترین طراحی درسی را نداریم اما مدعی هستیم که این طراحی دقیق ترین طراحی در حوزههای تخصصی در تاریخ وکالت ایران است.
ما از زمان بازگشایی سامانه وکالت تخصصی، حدود ۲ هزار نفر ثبت نام در ۳۷ رشته تخصصی داشتیم. از این ۳۷ رشته، در ۱۱ رشته آن آموزشها شروع شده و ۴ رشته نیز دوره آموزش آن تمام شده و در کل این ۳۷ رشته ما صدور مجوز داشتهایم. همچنین در تاریخ وکالت ایران اولین آزمون اختبار تخصصی را برگزار کردیم. اختبار آزمونی است که هروکیلی برای گرفتن مجوز پایه یک وکالت باید آن را بگذراند. این آزمون را با حضور عالی ترین وکلا و قضات تخصصی کشور برگزار کردیم. ضمن اینکه اولین رشته وکالت تخصصی که ما درآن اختبار کسب کردیم، در نوین ترین رشته تخصصی ما یعنی در رشته دعاوی رمز ارز، بلاکچین و جرایم سایبری بود که غالباً وکلا به این حوزه فنی ورود نمی کنند. ما دورههای نوین خود را در این حوزه برگزار کردیم و اختبار آن نیز انجام شده و به زودی اولین وکلای تخصصی دعاوی حوزه رمز ارز و بلاکچین را در کشور خواهیم داشت.